24.01.2020.
Sastanak sa obrtnicima– Prioritet izgradnja komunalne infrastrukture u poslovnoj zoni „Sadnice“

Općina Banovići održala je sastanak sa obrtnicimasa područja opštine Banovići na kojem je razgovarano o stanju u ovoj oblasti.

Prezentirane su aktivnosti koje Općina Banovići planira da provede u 2020. godini na lokalitetu poslovne zone „Sadnice“, izgradnji komunalne infrastrukture, te mogućnosti kopovine zemljišta za poslovne subjekte. Ovom prilikom, naglašeno je da će prioritet lokalne zajednice u 2020. godini biti izgradnja komunalne infrastrukture u poslovnoj zoni „Sadnice“, te način kako privrednicima omogućiti što bolje uslove za poslovanje.

Također, prezentiran je javni poziv Ministarstva privrede Tuzlanskog kantona i uslovi za apliciranje za beskamatna kreditna sredstava kod BBI banke.

Poslovna zona „Sadnice“ prostire se na 24.759 m2 i predviđa 46 parcela prosječne veličine 2.200 m2. Smještena je u mjesnoj zajednici Banovići Selo i predstavlja pogodno tlo za razvoj malih i srednjih preduzeća, te dugoročno rješenje za sve poduzetnike i buduće investitore.

Osim 15 prisutnih obrtnika  sastanku su prisustvovali predstavnici Privredne komore Tuzlanskog kantona i nadležne općinske službe.





scroll