03.09.2020.
OBILAZAK RADOVA NA PROJEKTU „REKONSTRUKCIJA, MODERNIZACIJA I ASFALTIRANJE PROMETNICE U PODUZETNIČKOJ ZONI ŽABLJAK“
Rekonstrukcija prometnice u PZ Žabljak

Usora, 3.9.2020. godine – Općinski načelnik Zvonimir Anđelić, dipl. ing. građ., izvršio je danas obilazak lokacije izvođenja radova na projektu: „Rekonstrukcija, modernizacija i asfaltiranje prometnice u poduzetničkoj zoni Žabljak“. Radovi koje izvodi izvođač „Dobojputevi“ dd Doboj Jug obuhvataju rekonstrukciju i asfaltiranje makadamske prometnice na potezu između poduzeća „Preiss“ Usora i „Imaco“ Usora u poduzetničkoj zoni Žabljak.

 

Vrijednost ugovorenih radova je 289.374,93 KM sa uračunatim PDV-om. Sredstva su osim Proračunom općine Usora osigurana i grant sredstvima Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta putem poticajne mjere „Grant shema za Unaprijeđenje poduzetničkih zona u Federaciji BiH“, i to u iznosu od 210.000,00 KM.

 

Pored Načelnika ispred općine Usora obilasku su prisustvovali i koordinator izvođenja radova Goran Tadić kao i Ivica Labudović, koordinator aktivnosti na implementaciji projekta unaprijeđenja poduzetničkih zona u sklopu navedene Grant sheme Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta.

scroll