28.01.2021.
Održana osnivačka sjednica Kluba za podršku poduzetništvu žena Grada Gračanica
Sjednica se sastojala od svečanog, prezentacijskog i radnog dijela.
Gradonačelnik Nusret Helić na svečanom dijelu sjednice

U četvrtak, 28.01.2021. godine u Multimedijalnoj sali Gradske uprave Gračanica, održana je osnivačka sjednica Kluba za podršku poduzetništvu žena Grada Gračanica. Dio poduzetnih žena je učestvovao u sjednici i online putem, zbog poštovanja propisanih higijensko-epidemioloških mjera.

Sjednica se sastojala od svečanog, prezentacijskog i radnog dijela.

Pozdravnu riječ su uputili Aida Zubčević, predsjednica Udruženja poslovnih žena u Bosni i Hercegovini i Gradonačelnik Nusret Helić. Zatim je Gradonačelnik Helić je potpisao Deklaraciju o osnivanju Kluba za podršku poduzetništvu žena Grada Gračanica, kojom su definisani vizija, misija, cilj i djelokrug rada Kluba.

U prezentacijskom dijelu Dragana Grbić Hasibović, predstavnica Udruženja poslovnih žena u BiH je prezentovala projekat „Osnažene žene za snažne zajednice – podrška poticajnom okruženju za razvoj poduzetništva u FBiH“ koji je finansiran od strane Gender centra FBiH iz sredstava FIGAP II Programa.

U radnom dijelu, prisutne poduzetne žene su kratko predstavile sebe, svoj rad i poslovanje, izvršeno je popunjavanje i potpisivanje pristupnica, čime postaju članice Kluba. Diskutovalo se o potrebama, izazovima i mogućnostima dama, kao i o daljem radu Kluba potencijalnim načinima organizacije poduzetnica. Kao veoma važno istaknuto je dalje uključivanje svih zainteresovanih poduzetnih dama Grada Gračanica u rad Kluba, nakon čega slijedi i izbor rukovodstva. Pristupnice se mogu preuzeti na linku.

Cilj djelovanja Kluba je unaprjeđenje ambijenta za poslovanje poduzetnica i učešće u lokalnom planiranju i odlučivanju o razvojnim prioritetima  i razvoj partnerstva.

Podršku u radu Kluba će pružati Grad Gračanica i Udruženje poslovnih žena u BiH.

Članstvo je dobrovoljno, pristupa se potpisivanjem pristupnice, iz reda  lokalnih nevladinih organizacija, odnosno neformalnih grupa i zainteresovanih aktivnih poslovnih žena i  pojedinki, vlasnica biznisa, suvlasnica biznisa, žena koje su pokrenule startup, kao i svih drugih zainteresovanih žena za pokretanje vlastitog biznisa u svrhu samozapošljavanja i otvaranja novih radnih mjesta.

scroll