21.11.2018.
Investicija u budućnost: U Tešnju uskoro pet poslovnih zona

Radovi na poslovnoj zoni Glinište u Tešnju nedavno su završeni, a već je nekoliko privrednika u njoj izgradilo svoje poslovne objekte i u njima posluje.

 

Lokacije

 

 

 

- Kako su tekli gradnja i uređenje zone, gradili su se proizvodni i poslovni objekti. Završetkom izgradnje osnovne infrastrukture otvoreno je novih 30-ak lokacija na kojima se očekuju investicije u proizvodne i poslovne namjene ukupne površine 76 hektara. Trenutno imamo najavljene i u pripremi tri nove investicije u ovoj novoj poslovnoj zoni. Novim ulaganjem i novim radnim mjestima biće opravdana naša investicija od 2,6 miliona KM od 2013. do 2018. godine, kazali su iz Općine.

Poručili su i kako više godina rade na tome da obezbijede nove lokacije za investiranje, a samim time i nova radna mjesta. Oko 2,6 miliona KM uloženo je u ovu poslovnu zonu i to je, kažu, investicija u budućnost Tešnja. Međutim, nisu to jedini projekti koje rade kako bi poboljšali poslovni ambijent.

- Prema nepotpunim podacima Federalnog zavoda za statistiku, na području općine Tešanj u toku 2017. ostvarene su investicije pravnih lica u stalna sredstva u iznosu većem od 86 miliona KM. U posljednje dvije godine najznačajnije investicije su one u prehrambenom, drvnom sektoru, sektoru autoindustrije i proizvodnje filtera, te tekstilnoj industriji. Dovoljno je reći da nijedan investitor nije napustio općinu Tešanj, svi koji su došli su ovdje i ostali i uspješno posluju, te šire svoje poslovanje, kazali su iz Općine.

Na području Tešnja uređene su četiri poslovne zone koje su u najvećoj mjeri i infrastrukturno izgrađene. To je površina od preko 200 hektara u kojoj posluje veliki broj subjekata.

Zadnje aktuelnosti
Investicije/Ulaganja
Poslovne zone
Najava
Obavještenja
Investicije/Ulaganja
Poslovne zone
Najava
Obavještenja
Obavještenja
scroll